Om ensemblen

Ensemble Vida grundades år 2013 i Åbo av dirigenten Martin Segerstråle och sångarna Hanna Nybergh och Panda Eriksson som ett körprojekt med den musikaliska glädjen i fokus och med höga ambitioner. Sakta men säkert mognade ensemblen till en 16-personers kammarensemble. Ensemblens första uppträdande vid en högmässa våren 2014 följdes av en välmottagen julkonsert i december 2014 i S:ta Katarina kyrka. Våren 2015 framträdde Vida i Mejlans kyrka tillsammans med Spira Ensemble från Helsingfors – de två grupperna grundades nästan samtidigt och med liknande ambitioner – och samlade även där en talrik publik.

I augusti 2015 fick Ensemble Vida chansen att ge en egen konsert vid Åbo Musikfestspel. Konserten i Åbo domkyrka, centrerad runt J. S. Bachs Jesu, meine Freude och med recitation av Åbo Svenska Teaters chef Dick Holmström, fick positiv respons och var också en chans till bredare synlighet för den unga ensemblen.

Året 2015 avslutades med en julkonsert tillsammans med den nya dirigenten Dominik Vogt, som tog över Vida efter Martin Segerstråle.

År 2016 fick Vida igen konsertera vid Åbo Musikfestspel, denna gång med en konsert i den gamla turbinhallen vid Åbo Energi. Konserten, som förutom kör- och stråkmusik också innehöll akrobatik, gavs i två repriser för fullsatta salar.

Advertisement

2 thoughts on “Om ensemblen

  1. Hej!

    Jag har frågor till Dominik, er dirigent och ledare.

    /Alex, student vid Musikhögskolan i Piteå (Swe)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.